ÉLÜNK - ÉS EBBE MÁS IS BELEHALT MÁR


Nem dicső harcban, nem szelíd kötélen,
de ágyban végzem, néha ezt remélem.
Akárhogyan lesz, immár kész a leltár.
Éltem - és ebbe más is belehalt már.
(József Attila: Kész a leltár)

Évek óta írjuk TERMÉSZETES MEGOLDÁSOK hírlevelünket.

Nem azért, mert jól megijedtünk különböző riogatásoktól, hanem mert valahogyan jobban vonzódunk – születésünknél, neveltetésünknél fogva – a természetes megoldásokhoz.

Az indított minket ezekhez a filozofálgatásokhoz, majd felismeréseink közzétételéhez, hogy láttuk, hogy az általunk felismert, kifejlesztett természetes megoldások az élet különböző területein milyen szép eredménnyel működnek. A gyakorlat igazolja elméleteinket.
Jóleső volt, és ma is jóleső látni, hogy hányan csatlakoznak hozzánk, és olvassák leveleinket.
Bizonyára azt fogalmazták meg leveleink, amit Ön is tud, vagy amit Ön is hasznosnak tart egészsége, életminősége érdekében.
És lehet, hogy Ön is küldte már tovább hírlevelünket családjának, barátjának, munkatársának, ismerősének, mert szerette volna, hogy ők is megismerjék a levélben foglaltakat.

Olvasóinknak e levelünkben meglepetés ajándékkal is kedveskedünk.

Írtunk hírlevelet a szelídgesztenye egészségjavító, egészségmegőrző hatásáról. Írtunk kert antibiotikumainknak, mindennapi fűszereinknek az immunrendszerünket támogató, a kórokozók elleni küzdelmét hathatósan segítő szerepéről. Fűszereink közül külön írtunk a fokhagyma és a vöröshagyma – évezredek óta ismert és felhasznált – szervezetünket támogató és a kórokozókat elpusztító hatásáról. Írtunk jeles napjainkhoz fűződő népi bölcsességekről.

És sokan átkattintottak a háziállatok és méhek részére kifejlesztett szelídgesztenyét, fűszereket, fokhagymát és vöröshagymát tartalmazó készítményeinkhez. És maguk is megtapasztalták azt, amiről hírlevelünk szólt. Így derült ki, hogy a szelídgesztenye még a halaknak is segít! Hát nem csodálatos?

Tervezünk további egészségmegőrző gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerekről írni még. És reméljük, hogy azok is megjelennek termékeinkben. Hogy Ön ne csak megismerhesse, de meg is tapasztalhassa azok hatását.
Aztán időnként arra is kitértünk, hogy a mi jóérzésünkön túl, még miért is fontosak azok a természetes megoldások. Miért válasszuk a természetes megoldást a sokszor a technika legújabb vívmányait is felvonultató, mesterséges megoldásokkal szemben.

Erről szól a Mi fakad az ember lába nyomán? című ingyenesen letölthető e-bookunk.



Az eBook elérhető ha ITT kéri egy kattintással. A neve és e-mail címe megadása után máris olvashatja könyvünket.

Nemrégiben élvezhettük vagy újra élvezhettük az immár klasszikusnak számító, első magyar musicalt, és nosztalgiázhattunk a korunknak is szóló, gunyoros Planta dalon, amely a háborús idők szülte Planta műtea reklámozására szántak:

Jobb a műnap, mint a nap,
anyagnál a műanyag,
fogsornál a műfogsor,
doktornál a műdoktor,
tyúkszemnél a műtyúkszem,
zabszemnél a műzabszem,
nemzetnél a műnemzet,
rendet, rendet, műrendet!
(Hubay Miklós, Vas István, Ránki György:
Egy szerelem három éjszakája, Planta dal)

Planta dal nekünk is szól, akik olyan műrostos világban élünk. Mindennapi életünk sokszor körülvesz bennünket – a plázákban, mozikban, tv-n keresztül – olyan díszletekkel, amelyek hatása alá kerülve, realitásérzékünket bizony sokszor elveszítjük…

Műrostos világ. A műrostos kifejezés nagyapám kedvenc mondása volt az 1940-es, 50-es években a silány dolgokra. Amikor a jó lenvászon lepedő már nem bírta a mosást, s lassan át lehetett látni rajta, azt mondta rá, hogy műrostos.
Nagyapám ösztönösen állt ellen mindennek, ami nem természetes. A darabban – a barátjuk életéért az idővel folytatott költői verseny keretében - kollektívan írt Planta dal egyik szerzője is azt mondja: „Ez volt az első vers, amit meggyőződésem ellenére írtam, és leköpöm magam.”

Ha a világot én ma műrostosnak látom, azt is melléteszem, hogy mi tettük azzá.
Napjainkban meg – az épített és a természeti környezet pusztulásán, egészségünk, életminőségünk folyamatos kockáztatásán lemérve – már azt is láthatjuk, hogy mennyi kárral járt a természetes megoldások helyett a műmegoldások választása.

A TERMÉSZETES MEGOLDÁSOK hívei vagyunk.

Sajátosan gondolkodó embereket szeretnék leveleimmel (s a hasonlóan gondolkodók leveleivel) elérni. Olyan embereket, akiknek fontos saját életük minősége, saját egészségük, és akik látják, hogy saját életük minősége és saját egészségük milyen nagyon függ

- a másik ember életminőségétől, egészségétől, akivel együtt élünk itt a Földön, hétmilliárdan,
- a válságtól válságig sodródó társadalom életminőségétől, egészségétől, amelyben élünk,
- az épített környezet minőségétől, egészségétől, ahol lakunk,
- a természeti környezet – az ember által ugyancsak megtépázott - életminőségétől és egészségétől, amely közelebbről vagy távolabbról körülölel bennünket.

Olyan emberekhez szeretnék szólni, akiket foglalkoztat bolygónk élete, tudják, hogy bolygónk egészsége függ valamennyiünk egyéni tetteitől, az általunk alkotott kisebb és nagyobb csoportok cselekvéseitől, s akik készek mindennapi életük során bolygónk egészségére is tekintettel lenni.
Olyan emberekhez, akik bíznak abban, s tesznek is érte, hogy ágyban, s ott se súlyos betegségben, jajdító fájdalmak között végezzék.

Ha Ön ilyen ember, akkor most jó helyen van. Ha ismer ilyen embereket, illetve olyanokat, akiknek jó lenne, ha ilyen gondolkodás irányába mozdulnának el, akkor, kérem, küldje el nekik ezt a levelemet. Valamennyiünknek jó lenne, ha egyre többen gondolkodnánk egyformán.

Nem nagy dolgokra gondolok, csak mindennapi életünk szokásaira, a városgazdáknak a város életére, a politikusoknak nemzetek, országok, földrészek életére kiható döntéseire.

szélsőségeket nem szeretem. Se azt, hogy nincs mit tennünk. Se azt, hogy menjünk vissza a fára. Nem tiltakozásokra gondolok. Sem tagadásokra. Csak igenekre! Arra, hogy mire kell vagy lehet igent mondanunk mindennapi éltünk során. Azzal, hogy minden kimondott igennel azonnal és hosszú távon javuljon valamennyiünk életminősége.

Szó szerint az életünk valamennyi területére gondolok. Lakásunkra, lakóhelyünk, munkahelyünk egészségére, fogyasztói szokásainkra, étkezésünkre, közlekedésünkre, iparunkra, földművelésünkre, állattenyésztésünkre, épített környezetünkre, természeti környezetünkre.

Mindenhol mi döntünk. 

Nem mindegy, hogy hogyan!
A TERMÉSZETES MEGOLDÁSOK hírlevelek sorában – eddig is ilyen leveleket kapott, ezután is - ilyen levelekre számíthat.

Ha ezt a levelet nem közvetlenül tőlünk, hanem pl. családtagjától, barátjától, ismerősétől, kollégájától kapta, vagy máshol találkozott vele, akkor iratkozzon fel a Természetes megoldások hírleveleinkre!



Az élet néhány területén magunk már nagyon elköteleztük magunkat. Igyekeztünk mélyre ásni. A speciális kérdések iránt érdeklődők már most speciális ismeretekhez juthatnak, ha nemcsak az általános információkkal szolgáló hírlevelünkre, hanem szakosodott leveleinkre is feliratkoznak.

Érdeklődéséért, figyelméért itt meghallgathatja a fent emlegetett Planta dalt.





Tudatos egészséget kíván Önnek:
dr. Sümegi Mihály